Şerit Komutlarını Atla

Okulumuz

Giriş
ZÜLFÜ AĞAR POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü; Elazığ-Keban karayolu üzerinde, 39.670 m² alandaki arazi üzerine inşa edilmiş olup, 1982 yılında B tipi Polis Okuluna dönüştürülmesi sonucunda, 03.12.1984 tarihinde 433 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.
Elazığ Polis Okulu olan okulumuzun adı, 08.04.1985 tarihli Bakan onayı ile “Elazığ Zülfü Ağar Polis Okulu Müdürlüğü” olarak değiştirilmiş, (C) standardı Polis Okuluna dönüştürülmüştür. Okulun eğitim kapasitesi, 415  olup bu güne kadar 31 dönem de 9056 Polis Memuru mezun etmiştir. 2001 yılında çıkarılan kanunla Polis Okulları 2 yıllık ön lisans eğitimi veren Yüksekokula dönüştürülmüştür. Daha önce Eğitim Daire Başkanlığına bağlı olan okulumuzun adı “Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksekokulu “ olarak 4 yıllık Fakülte Eğitimi veren Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Y​üksekokul olarak yapılandırılmıştır.

2015 yılında Okulumuz 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanununun 10. Maddesinin ilk 2   fıkrasındaki “Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memuru yetiştirmek üzere; Maliye Bakanlığının    görüşü alınarak Bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulu kararı ile Polis Akademisine bağlı, ön lisans  düzeyinde mesleki eğitim-öğretim ve uygulama yapan Polis Meslek Yüksek Okulları açılır.Buna göre  kurulan Polis Meslek Yüksek Okulları, Bakan onayı ile Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğüne  dönüştürülebilir.” Hükümleri gereğince ve Polis Akademisi Başkanlığı talebi üzerine Bakanlık  Makamının 30.07.2015 tarihli olurları ile Okulumuz, Elazığ Polis Meslek Eğitim Merkezi'ne  dönüştürülmüş, ''Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü'' adı altında eğitim  görevine devam etmektedir.

Okulumuz bünyesinde 5 Şube Müdürlüğü ve 4 Müdüriyet Makamına doğrudan bağlı Büro Amirliği olmak üzere toplam 9 birimden oluşmaktadır.
         Okulumuzda personel dağılımı şu şekildedir: Emniyet hizmetleri sınıfından 58 personel, Öğretmen Emniyet Müdürleri Sınıfından 5 personel, 1 Psikolog, 1 Gih Memuru, 2 Teknisyen, 20 Teknisyen Yardımcısı, 1 Aşçı ve 2 İşçi olmak üzere toplam 90 personel okulumuzda istihdam edilmektedir.
Okulumuz ile 0424 247 69 20 - 21 , 0505 318 23 50 nolu telefon ve 0424 247 69 22 nolu fax numaralarından iletişime geçilebilmektedir.

• Polis Radyosu
  • Kurumsal E-Posta